Milyen egyéb felszerelésre van szükségem?

Milyen egyéb felszerelésre van szükgésem a kaméleontartáshoz?

 

Ha már rendelkezünk egy megfelelő méretű terráriummal, és berendeztük azt talajjal, ágakkal, növényekkel, akkor nincs más dolgunk, mint pár kiegészítő terméket beszerezni.

Az UVB lámpáról egy cikkünkben már részletesesn írtunk, így arról nem beszélnénk most. Elolvashatod a linkre kattintva. ---> Milyen UV lámpát válasszak?

Melegítő lámpa

Mivel a terráriumban nincs meg a megfelelő hőmérséklet állatunk számára, ezért azt nekünk egy külön hőforrással kell biztosítanunk.
Ennek egyik elengedhetetlen kelléke a melegítő lámpabúra. Erre a célra nagyon sok típust vásárolhatunk alacsonyabb és magasabb kivitelben, melyet az izzó magasságához mérten kell kiválasztanunk. A külső, esztétikai szempontokat is figyelembe véve általában matt, fényes megjelenés közül választhatunk. Egyes lámpákat különböző kiegészítőkkel is vásárolhatunk, melyek a lámpa elhelyezésében nyújtanak segítséget. Ilyen a hővédő rács, valamint a csíptető is.


Véleményünk szerint a fém lámbabúra a legalkalmasabb erre a célre, melynek belseje fényvisszaverő bevonattal van ellátva. Ez biztosítja, hogy a fény és a hő minél nagyobb hatékonysággal jusson el a terráriumba és állatunkhoz.
Webshopunkban is találsz több típust, nézz körbe a következő oldalon. ---> Melegítő lámpabúrák

Melegítő izzó

A melegítő izzó kiválasztásakor több dolgot is figyelembe kell vennünk, de első sorban az állatunk igényeit kell szem előtt tartanunk. Milyen hőmérsékletet szeretnénk biztosítani? Milyen a helyiség hőmérséklete (tehát mennyivel kell megemelnünk azt), milyen messze lesz az állattól a melegítő lámpa? A terráriumon kívül vagy belül helyezzük el a lámpát?


A melegítő izzókat sok típusban vásárolhatjuk meg, (kerámia, halogén, infra, különböző színű fényt kibocsájtó, különböző foglalat mérettel rendelkező), különböző teljesítménnyel. Hidegebb lakásokban vagy melegebb hőmérsékletet igénylő fajok esetén a magasabb, míg melegebb lakásokba az alacsonyabb teljesítményű izzókat javasoljuk. Webshopunkban a kaméleonok számára is megfelelő izzókat találtok a következő linken. ---> Melegítő izzók